Ajuntament d'Argentona / Serveis / Benestar Animal
Benestar Animal

A Argentona són moltes les llars en què hi viu algun animal domèstic i moltes les persones implicades en la seva cura i atenció, però encara són molts els animals de companyia que cada any es troben perduts o abandonats i que necessiten atenció i protecció. És per això que, la convivència, la defensa i la protecció dels animals és una carrera de fons en la qual l'Ajuntament de Argentona hi està present activament, amb el suport de moltes entitats i el voluntariat.
Argentona és una ciutat pionera en aquest àmbit i és per això que al 2019 es va crear la regidoria de Benestar Animal, amb l'objectiu de treballar per la convivència entre persones i animals, vetllar pels drets i els deures que se'n deriven, així com lluitar contra el maltractament animal i a favor de la sensibilització en la tinença responsable.

La creació de la regidoria de Benestar Animal s'articula, entre d'altres, al voltant dels següents objectius:

• Augmentar la participació del voluntariat i de les associacions/entitats que defensen els drets dels animals
• Reducció de les entrades d'animals al CAAD (Centre d'Atenció d'Animals Domèstics), a través de la generalització dels cens, la identificació dels animals amb microxip
• Incrementar les sortides d'animals del CAAD fomentant les adopcions i les acollides temporals, de forma responsable i exitosa
• Ser un altaveu dels animals, per reclamar drets, dignitat i necessitats
• Cooperació amb associacions i entitats amb el mateix objectiu
• Promoció de campanyes d'adopcions. Els gossos i gats necessiten una segona oportunitat, una llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l'abandonament. És per tot això un dels principals objectius és l'adopció. L'acte de l'adopció salva dues vides, la de l'animal que s'adopta i la del que podrà ocupar el seu lloc en el centre d'acollida.

Punts Clau llei benestar animal  

sintesi llei de benestar animal

ORDENANÇA REGULADORA TINENÇA ANIMALS 

 Tràmits

Per a fer els tràmits relacionats amb els animals de companyia cal dirigir-se a la seu electrònica. Es poden fer els següents tràmits:

  • Registre censal d'animals de companyia
  • Sol·licitud de llicència municipal per la tinença i/o conducció d'animals potencialment perillosos
  • Sol·licitud de llicència per conducció de gossos potencialment perillosos com a voluntari

 Campanya "No ho deixis!! Per ell, per tu, per tots" 

Tríptic gossos A Tríptic gossos B

  

 
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800