Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.02.2009
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La festa del reciclatge omple la plaça Nova de gom a gom
Diumenge passat, dia 8 de febrer, al matí, la plaça Nova va ser l'escenari de la festa del reciclatge, organitzada per les regidories de Sostenibilitat i de Participació Ciutadana.

La festa, que s'emmarcava en el procés participatiu de la Taxa Justa, va reunir prop de 80 famílies que van prendre part en una gimcana amb proves enfocades a conscienciar grans i petits de la importància que té reduir, reciclar i reutilitzar els residus.

Precisament les anomenades 3R, reduir, reciclar i reutilitzar els residus, van ser l'eix conductor de les activitats de la diada festiva. Entre d'altres jocs, es va ensenyar com crear diversos objectes nous a partir de residus, com ara una bitlletera a partir d'un bric de llet. El punt informatiu va proporcionar informació diversa sobre com gestionar millor els residus domèstics, quins materials es poden comprar que siguin menys contaminants, quins trucs casolans hi ha per reduir el volum de les escombraries que genera cada unitat familiar, etc. La presència de José Luis Gallego, col·laborador habitual del programa Els matins, de TV3, que presentava el seu llibre I això, on va? Guia pràctica del reciclatge va ser un punt d'atracció més.

Entre tots els participants, se sortejaran bosses compostables, carmanyoles, cubells de reciclatge, un compostador, etc. Els guanyadors i guanyadores seran contactats aquesta segona setmana de febrer.

Sens dubte, la festa no hauria estat possible sense la implicació i l'entusiasme de tots els que hi van col·laborar: Creu Roja, Agència Catalana de Residus, diverses regidories del Consistori i, evidentment, grans i petits que hi van participar. Gràcies a tothom!

Seguint amb el procés participatiu de la Taxa Justa, els propers dies 25 de febrer i 2 de març tindran lloc les segones sessions de debat sobre aquest nou sistema de pagament per generació:

- El dimecres, dia 25 de febrer, la sessió de debat s'obrirà a la ciutadania, a partir de les 20 h, al saló de Pedra. Tothom qui vulgui participar en aquest procés ciutadà, pot confirmar l'assistència a l’àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona, trucant al 93 797 49 00, o escrivint a participacio@argentona.cat.

- El dilluns, dia 2 de març, la sessió de debat convocarà els comerciants de la Vila, de 15 h a 17 h, també al saló de Pedra.





Argentona, 10 de febrer de 2009.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800