Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.10.2008
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Expectació i participació a parts iguals en la segona reunió del procés participatiu de la Taxa Justa
Com a continuació de la sessió de presentació de la Taxa Justa celebrada a finals de setembre passat (vegeu http://www.argentona.cat/index.php?mod=Noticies&id=551), les àrees de Sostenibilitat i Participació Ciutadana van organitzar dimecres, dia 8 d'octubre, un taller participatiu al qual van assistir més d'una trentena d'argentonins i argentonines.

La major part de la sessió es va destinar a treballar en grups reduïts en què tothom podia expressar la seva opinió sobre com considera que es podria millorar la gestió de les escombraries. S'hi van tractar diversos aspectes molt importants, com ara les bosses d'escombraries que s'utilitzen, el calendari i els horaris de recollida, la situació de les àrees d'emergència, etc.

La intervenció de Jan Vermeulen, un ciutadà belga que actualment resideix a Vilassar de Mar, va ser especialment rellevant. Vermeulen va explicar que ha viscut dos processos d'adaptació a un sistema similar al de pagament per generació de residus, tant a la seva Bèlgica natal com a Vilassar. Segons va dir, a Gant, després de dos mesos de protestes inicials, va quedar implantat el sistema de pagament per bossa-fracció, fins al punt que la part fixa de la taxa va ser suprimida. Va afegir que els horaris de recollida d'Argentona són molt amplis, doncs a Gant només recullen un sol dia per setmana: cada fracció a la seva bossa i totes recollides el mateix dia. El vidre, només el recullen un dia al mes. El missatge que va transmetre va ser la importància de prendre consciència amb el medi ambient i la realitat que l'envolta.

La Taxa Justa servirà per treballar sobre la base d'un model de separació de residus més just i equitatiu: una taxa que beneficiarà qui millor seleccioni els residus i qui menys en generi, a la vegada que servirà per incentivar la selecció de les escombraries i disminuir els nivells de la fracció rebuig que hi ha actualment.

El taller va servir per informar que la fracció paper/cartró i envasos començarà a recollir-se porta per porta el proper mes de novembre. Properament, es comunicarà el calendari de recollida d'aquestes fraccions.

El següent taller participatiu tindrà lloc el proper dilluns, dia 13 d'octubre, de 15 h a 17 h, al Saló de Pedra. En aquesta ocasió, els protagonistes seran els propietaris de comerços i negocis d'Argentona, que podran exposar les seves circumstàncies i proposar millores.





Argentona, 10 d'octubre de 2008.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800