Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 22.09.2008
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La taxa justa en la recollida d'escombraries
L'Ajuntament d'Argentona inicia un procés participatiu per implantar una taxa més justa en la recollida d'escombraries. En els darrers anys, la generació de residus municipals ha augmentat considerablement, tant en pes i volum, com en toxicitat. Les deixalles s'han convertit en un problema mediambiental de primera magnitud.

L'Ajuntament d'Argentona, conscient d'aquesta situació, vol impulsar la implantació d'un sistema que potenciï encara més el reciclatge i que aconsegueixi adaptar les taxes que es paguen actualment per unes altres de més equitatives i justes. Aquest sistema, se'l coneix com a Pagament per Generació de Residus, i permet tractar cada ciutadà/ana d'acord amb la seva generació real de residus, tot aplicant el principi de “qui contamina paga”.

Aquest model és pioner a Catalunya i, a Argentona, es vol implantar primer al nucli urbà i a la urbanització de Madà, per després fer-lo extensiu a la resta del municipi. Si bé l'objectiu és millorar la gestió dels residus per ser més respectuosos amb el medi ambient, es fa imprescindible conèixer amb anterioritat el punt de vista ciutadà per poder dissenyar el millor sistema que s'adeqüi a la realitat argentonina i sigui acceptat per tothom.

Atès l'interès que sempre ha despertat la qüestió de les escombraries, està previst formar un grup de treball específic, obert a tothom qui vulgui participar-hi, on es tractarà la situació actual dels residus a Argentona i d'on segur que sortiran un munt d'idees i actuacions que contribuiran a millorar el servei i a ser més respectuosos amb el medi ambient.

La primera sessió de presentació del procés de participació entorn la gestió dels residus d'Argentona i la implantació del model Taxa Justa al nucli urbà i a la urbanització de Madà tindrà lloc el proper dijous, 25 de setembre, a les 21 h, al Saló de Pedra. En aquesta sessió, s'explicarà en què consisteix exactament aquest sistema i quin disseny de la participació es vol introduir.



Dia:
25 de setembre de 2008
Hora: 21 h
Lloc: Saló de Pedra





Argentona, 22 de setembre de 2008.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800