Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 09.06.2008
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona estrena nou calendari d'estiu de RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES
Com cada any, l'Ajuntament d'Argentona ha programat un dia de recollida d'escombraries addicional: els dilluns s'afegeixen al calendari habitual, des del 9 de juny fins el 15 de setembre.

Per tant, el calendari de recollida queda establert de la següent manera:

Dilluns, orgànica
Dimarts, rebuig
Dimecres, orgànica
Divendres, orgànica
Dissabte, rebuig
Diumenge, orgànica

L'horari serà l'habitual: entre les 20 h i les 22 h s'ha de deixar el cubell amb els residus orgànics o la bossa amb el rebuig a la porta de cada casa.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el calendari complet.


--------------------------


Paral·lelament a l'entrada en vigor d'aquest nou calendari d'estiu, l'Ajuntament d'Argentona ha emès un ban per recordar als vilatans i vilatanes que convé fer una bona selecció dels residus que es generen. El reglament preveu sancions de fins a 3.000 euros per a qui no separi bé les escombraries.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el text complet del ban municipal, que es transcriu íntegrament més avall.



BAN

Cal reduir la quantitat de REBUIG

És obligació de tota la ciutadania separar correctament les deixalles.

Els serveis municipals han observat que no es fa prou bé la separació de residus, perquè en les bosses al carrer i en els contenidors de rebuig cada dia hi ha més cartró, envasos plàstics i llaunes, vidre, restes de pa, restes de plantes, etc.

Aquest tipus de deixalles no són rebuig. S'han de separar i portar al contenidor adequat de paper, envasos o vidre. Si els residus són orgànics, cal deixar-los a la porta els dies de recollida corresponents o, en cas d'emergència, als contenidors marrons.

En la bossa del rebuig només s'hi pot posar allò que no pot anar a cap més altra bossa: puntes de cigarreta, restes d'escombrar, bosses d'aspiradora, fregones, bolquers, compreses i restes sanitàries, excrements d'animals domèstics... La bossa s'ha de deixar al portal els dies corresponents. També es poden deixar en els contenidors verds de les Àrees d'Emergència, però mai no es poden deixar a terra en les Àrees de Selectiva de només 3 iglús (paper, vidre, plàstic).

Barrejar-ho tot i posar-ho a la bossa del rebuig impedeix el reciclatge de moltes tones de brossa
. Això encareix molt els costos del tractament i, per tant, també la taxa d'escombraries.

Fer una selecció incorrecta de les nostres deixalles augmenta el volum del rebuig, perjudica el medi ambient, ens perjudica econòmicament a tots i, en especial, a aquelles persones que cada dia fan l'esforç de seleccionar bé les escombraries.

A partir d'ara, totes les bosses de rebuig que continguin deixalles impròpies NO es recolliran.

La inspectora ambiental iniciarà expedients sancionadors que poden comportar multes de fins a 3.000€, per a aquelles persones que facin la selecció incorrectament, i per a aquelles que deixin bosses d'escombraries fora dels contenidors de les àrees.

L'Oficina Municipal d'Informació Ambiental –carrer Gran 54, tel. 93 797 43 78– és oberta al públic de dilluns a divendres de 9 h a 10 h del matí.
Aquí trobareu suport i aclariment als vostres dubtes. Igualment, us proporcionaran tota la informació necessària per fer una selecció ben feta. També us podeu dirigir a infoambientals@argentona.cat .

Seleccionar bé és una gran contribució per a un món millor. Siguem-ne conscients.


L'Alcalde



Pep Masó Nogueras


Argentona, 5 de juny de 2008. Dia mundial del medi ambient.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800