Notícies
Publicat el 30.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple ordinari del mes d'abril
ple abril
La sessió va durar menys d'una hora i tots els punts, excepte la moció, es van aprovar per unanimitat. El ple va tenir l'absència de la regidora d'Unitat, Isabel Sunyer.

El ple ordinari del mes d'abril de l'Ajuntament d'Argentona va començar amb un minut de silenci per les darreres víctimes de violència masclista. A continuació, l'alcaldessa, Montse Capdevila, va informar dels decrets d'alcaldia i acords de govern, entre elles, una modificació de crèdit del pressupost municipal relativa a aspectes com la beca Burriac 2022, la Mostra Literària, la licitació del vestuari per a personal municipal i assegurances entre altres. El portaveu d'Unitat, Antoni Segarra, va demanar a l'alcaldessa que les modificacions del pressupost no es realitzin a través de decret, sinó que s'aprovin per ple, per tal de "solemnitzar" el procés. Capdevila va argumentar que amb el procés actual s'agilitza la tramitació però que tenia en compte la proposta per a tràmits menys urgents.

Referent al primer punt de l'ordre del dia, el ple va aprovar per unanimitat la incoació del procediment per danys i perjudicis i imposició de penalitats pel contracte del servei de les escoles bressol municipals. L'alcaldessa va explicar que la Generalitat està gestionant un error en la introducció de dades pel que fa al servei de les escoles bressol municipals i, en aquest punt, es va aprovar la creació d'un expedient mentre s'espera de la ressolució de l'administració superior.

També va tirar endavant amb els vots de tots els presents l'atorgament de distincions a membres de diferents cossos de seguretat i emergències per actes meritoris en el desenvolupament de les seves funcions i l'aprovació inicial de la modificació del Reglament del Consell de Patrimoni d'Argentona. En aquest darrer punt, el regidor de Patrimoni, Bernat Calvo, va enumerar les diferents modificacions, que passen per determinar que el Consell de Patrimoni d'Argentona passa a ser un òrgan assessor, adequar els òrgans que poden elegir-ne els membres i concretar-ne les funcions, entre altres.

Per últim, també es va aprovar per unanimitat el conveni entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament d'Argentona per la prestació del projecte "Pla d'embelliment de l'espai públic a les centralitats urbanes a l'entrada del poble, urbanitzacions i equipaments municipals en el marc de la política activa d'ocupació, programa treball i formació". La regidora de Promoció Econòmica, Maria Mercè Juan, va explicar que aquest projecte treballarà amb persones vulnerables i es farà transversal a totes les regidories. La contractació s'engegarà el mes d'octubre.

 Mocions, propostes urgents i precs i preguntesEn aquest ple, els grups municipals de Tots per Argentona, Unitat, Avancem Junts i Esquerra Republicana de Catalunya, van presentar una moció conjunta en suport a l'amnistia. Els portaveus dels quatre grups van llegir la moció en què, a banda del suport a l'amnistia, també es proposava el reconeixement del dret a l'autodeterminació i la reclamació que la llei d'amnistia reculli tota la repressió que ha patit Catalunya els darrers temps. Aquesta moció es va aprovar amb onze vots a favor -els regidors de Tots per Argentona, Unitat, Avancem Junts, ERC i Ara Argentona-, una abstenció -de la regidora no adscrita, Susana López- i quatre vots en contra -dels regidors del PP i el PSC-. 

D'altra banda, es va aprovar per unanimitat una proposta urgent referent a la tramitació dels plecs del servei de les escoles bressol municipals i a la necessitat de tornar a publicar tota la informació al Perfil del contractant. 

En els precs, la regidora del PSC, Mar Rodríguez, va demanar al govern que tiri endavant la modificació dels estatuts d'Aigües Argentona i la modificació del ROM, una tramitació a la qual l'alcaldessa es va comprometre. El regidor d'Urbanisme i Espai Públic, Xavier Collet, també va demanar al Partit Popular que li concretés el nom dels torrents de titularitat municipal que afirmaven que no s'havien netejat, ja que li constava que tots es trobaven en bones condicions. El portaveu popular, Fran Fragoso, va assegurar que n'hi havia dos i que li concretaria una vegada finalitzés la sessió plenària.

Abans de donar per finalitzat el ple, l'alcaldessa va recordar els canvis de col·legis electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig i va anunciar que durant la jornada de votació romandrà oberta l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) de 9 a 19 h. També va informar que el dijous 9 de maig i el divendres 10 de maig de 10 h a 14 h s'habilitarà un punt d'informació davant de la biblioteca.

Finalment, i en la intervenció del públic, un ciutadà va expressar la seva preocupació per la proliferació d'habitatges turístics i les incomoditats que generen als veïns i veïnes. Va criticar el govern per no haver atès, fins ara, les seves queixes i, tant el regidor Xavier Collet com l'alcaldessa, Montse Capdevila, es van comprometre a estudiar el cas.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800