Notícies
Publicat el 15.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple extraordinari
ple extraordinari 15 abril

El ple extraordinari convocat per a la celebració del sorteig dels membres de les meses electorals en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de Maig ha durat poc més de vint minuts i va tenir l'absència de la regidora de Junts, Montse Cervantes. El sorteig ha estat l'últim dels cinc punts previstos. 

El primer, la rectificació de l'errada material en l'adjudicació del contracte mixt dels serveis de manteniment de les instal·lacions dels equipaments municipals, control energètic i memòria valorada d'actuacions a realitzar entre 2024 i 2027, s'ha aprovat per unanimitat. Tot i això, el portaveu i regidor d'Unitat, Antoni Segarra, demana més precisió en la feina i que no es produeixin aquests tipus d'errors.

Seguidament, s'ha posat en coneixement del ple la declaració de la regidora Susana López Rico com a regidora no adscrita. López ha afirmat que aquesta és una de les intervencions “més doloroses” que ha hagut de fer com a regidora i ha repassat alguns dels moments més crítics de la seva trajectòria política exposant el seu compromís amb el PSC.

Antoni Segarra ha afirmat que, “per evitar el transfuguisme”, s'hauria de canviar la llei, mentre que el també regidor d'Unitat, Joan Boba, creu que, amb la nova condició de regidora no adscrita, Susana López no hauria de tenir representació a Aigües Argentona. La secretària municipal, Míriam Tenas, ha detallat que aquesta situació ja s'ha produït amb anterioritat i que un regidor no adscrit no pot formar part de la Junta de Portaveus, però sí de les Comissions Informatives i la Comissió de Comptes. També obté representació a Aigües Argentona per l'ambigüitat dels seus estatuts. Per la seva banda, el regidor del PP, Raúl Tornay, ha agraït la tasca de Susana López a l'Ajuntament d'Argentona.

A continuació, i després del canvi a regidora no adscrita de Susana López Rico, s'ha aprovat la modificació de la composició dels diferents òrgans de govern amb tretze vots a favor i les abstencions dels tres regidors d'Unitat. Tant en les Comissions Informatives de Serveis Generals i Personals com en les Comissions Informatives de Serveis Econòmics i Territorials i la Comissió Especial de Comptes, les regidores Susana López (no adscrita) i Mar Rodríguez (PSC) passen a ser titulars. D'altra banda, a la Junta de Portaveus, la titular del PSC passa a ser la regidora Mar Rodríguez en substitució de Susana López.

Abans de fer el sorteig de les persones que formaran part de les meses electorals en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de Maig, el ple ha aprovat per unanimitat la normativa d'aquest sorteig. Amb aquest punt ha finalitzat el ple extraordinari. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800