Biblioteca
Literatura, Conferència
Lectures imprescindibles
amb Glòria Farrés
El doctor Glas de Hjalmar Södergerg
El doctor Glas

El doctor Glas  narra com una noia casada amb un pastor protestant, vell i detestable, confessa al seu metge el calvari que suposa per a ella el seu matrimoni. El doctor, home solitari, retret i que no ha estat mai amb cap dona, pren la determinació d'ajudar-la, tot i que això pot comportar-li greus conseqüències. 

Escrita en forma de diari personal, aquesta novel·la, que l'any 1905, quan es va publicar a Suècia, va aixecar molta polseguera entre les classes benestants, planteja sense embuts - i amb una visió extremament moderna - algunes de les xacres de la societat que la majoria, emparant-se amb la delusòria "moral",  prefereix disimular.

Lectures imprescindibles és una activitat conduïda per la Glòria Farrés, professora a la Facultat d'Humanitats de la UPF i crítica literària a diferents mitjans de comunicació, és qui ens fa una proposta de lectura imprescindible que analitzarà a la primera part de l'activitat. Després moderarà el debat que generi la novel·la entre tots els assistents, que compartiran les seves impressions.

Dimarts
19
març
2024
19h
Lloc Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel
Adreça c/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aprox.
Organitza Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura, Conferència
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800