Ajuntament d'Argentona / Serveis / Medi Ambient i Transició ecològica / Ampliació recollida porta a porta a les urbanitzacions d'Argentona
Ampliació recollida porta a porta a les urbanitzacions d'Argentona
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
En els propers mesos s'iniciarà el procés d'ampliació de la recollida de la brossa porta a porta als barris i urbanitzacions d'Argentona, que ens permetrà unificar un únic sistema a tot el municipi. La previsió és que a primers d'octubre es posi en marxa al barri del Cros i el gener de 2017 a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Ribosa, Can Raimí i Can Cabot.

Ampliació Porta a Porta

Per què el model de recollida porta a porta?
  • És el sistema que permet aconseguir els millors resultats de recollida selectiva de la brossa, duplicant i triplicant el percentatge de reciclatge dels residus en relació al model de contenidors al carrer.
  • Les urbanitzacions s'integraran definitivament en un model que funciona des de fa anys i amb èxit al centre d'Argentona i Madà.
  • Reduirem els actes incívics i els abocaments incontrolats.
  • S'eliminaran els contenidors dels carrers, guanyant espais a la via pública.
Com funcionarà el porta a porta a les urbanitzacions?

L'Ajuntament realitzarà a partir del darrer trimestre de l'any diverses accions i jornades de sensibilització i informació per tal de facilitar, ajudar i acompanyar tots els veïns i veïnes en aquesta adaptació al nou sistema de recollida dels residus, que serà una realitat a partir del gener de 2017.

L'Ajuntament us facilitarà un cubell per a la brossa orgànica, bosses compostables, a més de bosses de ràfia per a la fracció verda i un número bosses per a la fracció de rebuig que dependrà del número de persones que visquin a l'habitatge. Un equip d'informadors us ajudaran a resoldre tots els dubtes i consultes al voltant de la separació de residus.

Calendari

Cada dia de recollida, es demanarà als veïns que deixin la brossa corresponent davant del seu habitatge, entre les 7 i les 9 del matí. La recollida del vidre es continuarà fent amb els contenidors específics per aquesta fracció instal·lats al carrer.

El calendari de recollida determinarà quina fracció es deixarà a la porta de l'habitatge de dilluns a dissabte. La proposta inicial que l'Ajuntament presenta als veïns i veïnes serà:

  • DILLUNS ENVASOS / BOLQUERS
  • DIMARTS ORGÀNICA / BOLQUERS
  • DIMECRES REBUIG / BOLQUERS
  • DIJOUS
  • DIVENDRES PAPER I CARTRÓ / BOLQUERS
  • DISSABTE ORGÀNICA / BOLQUERS

L'Ajuntament convoca els veïns i veïnes de les urbanitzacions a una reunió informativa per presentar la implantació del model de recollida porta a porta i resoldre tots els dubtes i qüestions. Es proposen tres possibles dates per tal que els veïns i veïnes puguin assistir a la que millor s'adapti als seus horaris i necessitats.

Dilluns 25 d'abril 19:30h Saló de Pedra (c/ Gran, 61)

Dijous 28 d'abril 19:30h Saló de Plens (c/ Gran, 61)

Dissabte 30 abril 17h Saló de Plens (c/ Gran, 61)

Et convidem també a que ens facis arribar els teus comentaris i opinions mitjançant el formulari online. O bé adreça't a l'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona, al c/Gran, 59, trucant al 937974900 o per correu electrònic a participacio@argentona.cat.


T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800