Notícies
Publicat el 07.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Govern aixeca l'emergència per sequera en 202 municipis, entre els quals Argentona
Les pluges de març i abril han permès recuperar les reserves d'aigua dels embassaments del sistema Ter-Llobregat
Sequera, situació d'excepcionalitat Argentona

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia que aixeca l'estat d'emergència per sequera decretat l'1 de febrer. Ho ha dit el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió Interdepartamental de la Sequera.

Mascort ha explicat que entre març i abril ha plogut un 26% més que la mitjana dels darrers anys i això ha permès incrementar les reserves d'aigua dels embassaments. El govern espera arribar a finals d'any sense emergència a Ter-Llobregat gràcies a la dessaladora mòbil que s'habilitarà al port de Barcelona. 

Amb la nova situació d'excepcionalitat, es flexibilitzen part de les mesures que afectaven els 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, entre ells Argentona. Així doncs el llindar de consum d'aigua passa de 200 a 230 litres per persona i dia.

El retorn a l'excepcionalitat representa reduir les restriccions –a la indústria del 25% al 15%– i reomplir totes les piscines, també les privades, durant aquest estiu. Només es manté la restricció del reg de parcs i jardins públics amb aigua de la xarxa i el reompliment de fonts ornamentals si bé es garanteix el reg de supervivència, així com el reg de gespa en instal·lacions esportives federades.

Malgrat això, el consum dels argentonins està molt per sobre del permès, situant-se a l'abril en 262 litres per persona i dia. Per això, des de l'Ajuntament d'Argentona s'ha posat en marxa una campanya d'avisos pel consum excessiu d'aigua.

Els veïns i veïnes amb un consum superior al que recomana l'Agència Catalana de l'Aigua rebran al seu domicili una carta informativa. La nova  Ordenança reguladora de l'abastament d'aigua d'Argentona preveu sancions per ús abusiu de l'aigua que poden arribar als 3.000 euros.

Sequera, situació d'excepcionalitat

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800