Notícies
Publicat el 07.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Així sonen les cooperatives escolars!
Aquest curs participen cinc cooperatives dels centres educatius de primària d'Argentona
Cooperativa Fonts d'Art de Les Fonts

El programa de Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona té l'objectiu de fomentar l'emprenedoria i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l'escola, l'administració local, les empreses i altres entitats del municipi.

Amb aquest programa, l'alumnat de cinquè de primària de les escoles d'Argentona ha pogut conèixer què és i com funciona una cooperativa i el treball en equip que comporta. Un dels processos és la creació d'una falca de ràdio per publicitar els seus productes. L'objectiu és vendre els productes que han dissenyat i creat ells mateixos i amb els diners que recaptin, una part es destinarà a una entitat sense ànim de lucre i la resta a activitats lúdiques. 

Un any més, Ràdio Argentona ha col·laborat amb els centres educatius per explicar, durant el mes d'abril, quina informació ha d'incloure una falca de ràdio i la importància de tenir un eslògan corporatiu. Un cop treballada, s'ha enregistrat i editat per a poder ser emesa dins de la programació de l'emissora. Aquest curs s'han creat les cooperatives 'CrosCoop' de 5è i 6è de l'Escola de Sant Miquel del Cros, 'Tot s'aprofita' de 5è A i 'Venem Somriures' de 5è B de l'Escola Argentona, 'Fonts d'Art' de l'escola Les Fonts i "Súper 5è" de l'escola Bernat de Riudemeia.

Com a principal novetat d'aquest curs, les cooperatives sortiran dos dies diferents. Les cooperatives 'Fonts d'Art', 'Venem Somriures' i 'Tot s'aprofita' us esperen a la Plaça Nova i al Carrer Gran el divendres 10 de maig entre les 10h i les 12:30h. Mentre que les cooperatives 'CrosCoop' i 'Súper 5è' vendran els seus productes el divendres 17 de maig.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800