Notícies
Publicat el 09.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Aprovat l'avantprojecte de la futura biblioteca
El ple el va aprovar dilluns amb els vots del govern i el PSC. TxA es va abstenir mentre que JxCat i el PP hi van votar en contra.
nova biblioteca projecte

El ple ordinari de desembre va aprovar l'avantprojecte de la futura biblioteca d'Argentona, un document que permetrà que es dugui a terme el projecte definitiu i l'executiu per tal d'arrencar les obres a finals de l'any vinent. Però, tot i que l'equipament de la biblioteca és un projecte llargament esperat, l'avantprojecte de l'edifici no va comptar amb el suport de tots els grups i es va acabar aprovant amb els vots del govern i el PSC. El govern no va aconseguir convèncer Tots per Argentona, que es va abstenir, ni Junts per Catalunya, que hi va votar en contra, tot i haver inclòs una esmena a la proposta en la qual s'estableix la creació d'una comissió d'estudi, formada pels grups municipals, que podrà acordar modificacions al projecte definitiu abans de contractar-lo.

Des de Tots per Argentona, Xavier Collet va mostrar-se molt crític amb la gestió del projecte duta a terme pel govern en els darrers dos anys. Va assegurar que la proposta d'edifici que va guanyar el concurs "va sorprendre desagradablement" i, en aquest sentit, va renyar el govern per no escoltar la població i saltar-se el consens en un "projecte de tots". Des de Junts per Catalunya, Bernat Calvo va compartir l'anàlisi de Collet assegurant que el projecte presentat "queda molt lluny del que creiem que hauria de ser" i va reclamar més consens.

En canvi, des del PSC, Josep Arenas considera que no es pot dir que el projecte "no agrada a tothom", tot i que va reconèixer que els hauria agradat que la gent hi participés més. El socialista va lamentar que el centre de la vila faci tant temps que és un aparcament i va recordar que el seu grup sempre ha estat d'acord en ubicar en aquest punt la nova biblioteca.

El regidor de Cultura i Urbanisme, Àngel Puig, va respondre les crítiques explicant que ja hi ha un compromís per fer modificacions a la façana que donarà a la Casa Puig i Cadafalch, per tal que el conjunt guanyi harmonia. Però va negar les afirmacions que havien fet els grups assegurant que la ciutadania critica el projecte. Per Puig, el dibuix de la futura biblioteca que han pogut veure els argentonins genera opinions de tota mena, de gent que el rebutja, però també de gent que el valora positivament.

Des del Partit Popular, el regidor Fran Fragoso va votar en contra del projecte perquè considera que la despesa que suposa és excessiva. L'alcaldessa, Gina Sabadell, li va recordar que Argentona és dels pocs municipis de la província sense biblioteca i, per tant, té més fàcil l'accés a subvencions per finançar el projecte.

Podeu trobar tota la informació del projecte al Cap de Creus 159.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800