Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.01.2014
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La propera setmana s'iniciaran les obres al barri del Cros
Una quarantena de veïns es van reunir aquest dijous al vespre a l'escola Sant Miquel del Cros en l'acte de presentació de les obres que es posaran en marxa al barri la setmana vinent.

La regidora de Pla de Barri, Susana López, acompanyada per representants de l'equip redactor del projecte, ASZ arquitectes, i la constructora CINPASA, van donar a conèixer als veïns els principals detalls d'aquesta actuació que tindrà una durada de cinc mesos i que en aquesta primera fase es centrarà en la rehabilitació i arranjament del paviment i les voreres i els accessos als habitatges, en especial a la plaça Blas Infante i Avinguda del Mediterrani. A l'acte també van assistir l'alcalde i d'altres regidors del govern.

L'objectiu principal de l'obra és resoldre els històrics problemes de filtracions i impermeabilitzacions que persegueixen al barri i que afecten especialment els sostres i murs de l'aparcament soterrat, així com la millora de l'evacuació de la xarxa pluvial existent.

El projecte d'urbanització al veïnat s'inclou en el projecte d'intervenció integral al barri del Cros que subvenciona la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris, un pla de promoció coordinada de barris de tot Catalunya que presentaven algunes deficiències, manca de planificació o sense una dotació adequada d'equipaments. Tot i així, l'Ajuntament d'Argentona avança ara els diners d'aquesta primera fase, que té un cost de 260.000 euros, amb el compromís ferm de la Generalitat de transferir la subvenció més endavant.

Arxiu extern

Cal recordar que al 2010 es va executar de manera avançada part de les obres d'urbanització del Pla de Barris. Concretament es va realitzar la repavimentació de la Plaça Pau Picasso i una actuació al pas de vianants al Camí del Mig. De tota manera, l'anterior projecte no resolia els problemes d'impermeabilització. La rescissió i anul.lació del contracte, la posada en marxa d'un nou concurs i la nova adjudicació ha endarrerit en més d'un any l'inici de les obres..

L'any passat es van dur a terme diverses sessions participatives entre representants de les entitats, veïns i l'equip redactor del projecte per tal d'avaluar algunes millores, la implementació de nou mobiliari i els usos dels espais comuns del barri, i poder incorporar així propostes ciutadanes en el disseny de la segona fase de l'obra.

A la reunió amb els veïns d'aquesta setmana, l'equip redactor també va presentar algunes maquetes amb el canvi que experimentaran diversos espais del barri. La segona fase del projecte preveu la reurbanització de la plaça Sant Miquel del Cros i el carrer Joan Vilanova, amb un important programa per a eliminar les barreres arquitectòniques, dotant d'una millor imatge, confort i continuïtat als espais comuns del barri del Cros. Les maquetes es podran veure en els propers dies a l'oficina del Pla de Barri i més endavant a d'altres equipaments municipals.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800