Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 13.05.2011
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Els candidats a l'alcaldia d'Argentona presenten les seves propostes al Debat Electoral
Els vuit candidats a l'alcaldia de l'Ajuntament d'Argentona es van reunir aquest dijous al Saló de Pedra per participar al Debat Electoral organitzat per Ràdio Argentona i exposar les principals propostes del seus programes.

L'acte estava estructurat en dues parts. En un primer bloc els candidats van poder presentar els seus projectes en les àrees d'Economia i Hisenda, Territori i Sostenibilitat i Servei a les persones, podent ampliar les seves aportacions en un segon torn o replicant les intervencions d'altres candidats. A la segona meitat del debat es va obrir el torn de paraula als assistents que van omplir el Saló de Pedra. Abans de començar, els candidats i tot el públic present va guardar un minut de silenci en memòria pels damnificats pel terratrèmol de Llorca. 

Eudald Calvo, representant de la CUP (Candidatura d'Unitat Popular) va apel.lar a la voluntat de que la veu dels joves es faci escoltar a l'Ajuntament. Va plantejar la necessitat de mancomunar serveis i infraestrutures, el treball en xarxa, potenciar els serveis públics i la participació, a més d'augmentar l'impost sobre béns immobles per a aquells propietaris amb més d'un habitatge.

Félix Rosa, d'Agrupació Argentona, va reclamar una auditoria externa per assegurar la viabilitat econòmica dels futurs projectes de l'Ajuntament, ampliar els serveis socials i una major difusió de les ajudes i programes de suport al ciutadà.

Jesús Hita, que novament encapçala la candidatura del Partit Popular, va apostar per millorar la gestió i els serveis de l'Ajuntament, l'augment de la seguretat i la millora d'equipaments a les urbanitzacions.

Pel que fa a Pere Móra, candidat d'Argentcat, una de les noves formacions que es presenten a aquestes eleccions municipals i integrada per ERC i Solidaritat, va parlar de millorar l'eficiència municipal i d'un nou model turístic, comercial i empresarial. Va defensar a les entitats i als ciutadans com a gran patrimoni del municipi.

En els torn del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Vador Casas va plantejar un pla d'eficiència municipal, amb l'impuls de les energies renovables i les noves tecnologies, així com un major esforç en benestar social.

Des de l'Entesa, que es presenta amb un nou candidat, Àngel Puig, es va centrar el discurs en redimensionar i potenciar els serveis socials, apostar per la participació i la implicació del teixit associatiu del municipi.

El regidor d'Hisenda a la darrera legislatura i candidat de CiU, Ferran Armengol, va defensar la gestió feta des de l'Ajuntament per reduir l'endeutament i les línies de treball en assumptes com Puig i Cadafalch, Can Doro o La Sala.

Per la seva banda, l'actual alcalde d'Argentona i candidat de la formació Tots per Argentona, Pep Masó, va subratllar la tasca realitzada a la darrera legislatura per tal de complir amb els compromisos i obligacions de l'Ajuntament en el camí per reduir l'endeutament municipal. El respecte pel medi natural i la millora per la qualitat de vida, amb polítiques de proximitat, educació i serveis socials, esdevenen també d'altres eixos principals del seu programa.

Preguntes dels ciutadans

Durant el torn participatiu dels ciutadans, els assistents van incidir en assumptes com la recollida selectiva de la brossa i la taxa justa, el Pla d'Ordenació Urbanística, la Ronda Mataró o el model de gestió de La Sala, alguns dels punts més recurrents pels partits en les seves intervencions.

El debat es va tancar pocs minuts després de les 10 del vespre. Tots aquells que ho desitgin podran tornar a escoltar en redifusió el debat a Ràdio Argentona i en breu també podran descarregar-lo al web www.argentonacomunicacio.cat

Al següent enllaç trobaràs també algunes fotos del Debat Electoral. Clica aquí.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800