Ajuntament d'Argentona
El ple corporatiu d'Argentona va aprovar aquest dilluns una moció, com han fet d'altres localitats catalanes, per declarar-se territori català lliure. Aquesta proposta presentada per Argentcat va comptar amb 11 vots a favor, l'abstenció dels dos regidors del PSC, Agrupació d'Argentona, del regidor d'Unió Manel Cruz i el vot contrari del Partit Popular.

Aquest punt va ser el que més expectació va generar d'una sessió que també va incloure la resolució de les al·legacions i l'aprovació de les contribucions per al projecte d'urbanització de l'Avinguda Nostra Senyora de la Salut i Jaume Baladia i que no va recolzar el plenari en la sessió del passat mes de juliol.

 

Finalment, el govern va comptar amb el suport d'Agrupació Argentona i l'abstenció de Tots per Argentona per tirar endavant la iniciativa, que va trobar l'oposició de la CUP, Partit Popular i el regidor no adscrit Jaume Uribe. Tots ells van coincidir a assenyalar que, davant la situació de crisi econòmica, aquesta obra suposava un enorme esforç per als veïns.

 

Pel que fa a les altres mocions, el grups del govern (CIU, PSC, Argentcat i l'Entesa) van presentar una moció relativa a la reimplantació del programa Prepara, com a resposta a les mesures implantades pel govern central en l’àmbit de la requalificació professional i la desocupació. Tots els grups van donar el seu suport, amb el vot en contra del Partit Popular i Agrupació d'Argentona i l'abstenció del regidor no adscrit Jaume Uribe.

 

També va prosperar la moció de la CUP contra la mesura de suprimir la paga extra als treballadors públics i només el PP, que va proposar incloure al text una reducció del sou dels regidors, va abstenir-se.

 

La part final del ple va incloure també dues mocions no aprovades d'Agrupació Argentona en relació a la urbanització de Can Raimí i una altra de Medi Ambient i Sanitat,i un ràpid torn de precs i preguntes. La sessió va finalitzar passats pocs minuts després de dos quarts de dotze de la nit.

 

 

 

Publicat el 19.09.2012